6 juni in Amsterdam

Grootste Urban Farming Dak van Europa wordt onthuld

Op 6 juni wordt in Amsterdam het grootste Urban Farming Dak van Europa onthuld. Het dak is 3000 vierkante meter groot. Het ligt op het volledig gerenoveerde bedrijvencomplex Zuidpark, aan de Spaklerweg direct aan de ring A10.

Dit voormalig hoofdkantoor van V&D is herontwikkeld vanuit de visie dat de toekomst van werken en ondernemen gaat om ontmoeten. The Building Is The Network. Deze gedachte is vertaald naar faciliteiten, zoals het Urban Farming Dak, die mensen helpen elkaar te ontmoeten en samen te werken. Iedere bewoner krijgt op verzoek een eigen moestuintje krijgen en hij kan zelf bepalen wat hij daar wil verbouwen.

Door de moestuintjes van medewerkers van verschillende bedrijven te mixen komt elke Urban Famer op Zuidpark in contact met medewerkers van andere bedrijven. Het Urban Farming dak produceert daarmee niet alleen supervers 100 procent biologisch voedsel, maar is ook de perfecte metafoor voor het idee om dat samen zaaien, schoffelen en oogsten aan de basis ligt van een duurzame en verantwoorde samenwerking.

De officiële opening van Zuidpark wordt verricht door mevrouw weduwe Anton Dreesmann. De huidige eigenaar Jan Huijbregts heeft haar gevraagd als eerbetoon aan een man die bij de bouw van het complex in 1969 uitgangspunten hanteerde die vandaag de dag nog als duurzaam en modern gelden.

Bron: Duurzaam NieuwsPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.