Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel Nederlanders bereid om meer betalen biologisch afbreekbare verpakkingen

De omgang met afval is één van de grootste mondiale vraagstukken van deze tijd. Door de stijgende welvaart en de groeiende consumptie wordt de hoeveelheid afval die we gezamenlijk produceren in de wereld almaar meer. NCDo onderzocht in samenwerking met TNS/NIPO hoe Nederlanders aankijken tegen afval en afvalverwerking (onderzoek Nederlanders & afval - jonge en oudere Nederlanders over afval).

Bio-afbreekbaar

Uit het onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders bereid is om meer te betalen voor producten die verpakt zijn in biologisch afbreekbare verpakkingen. De meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk dat verpakkingen van producten biologisch afbreekbaar zijn. Oudere Nederlanders vinden dit vaker dan jongeren. Eén op de drie jongeren en de helft van de ouderen is bereid meer te betalen voor een product als deze verpakt is in een biologisch afbreekbare verpakking. Jongeren zijn bereid om een ho9ger bedrag te betalen voor een product dat verpakt is in een biologisch afbreekbare verpakking dan oudere Nederlanders.

Nederlanders scheiden massaal afval

Verreweg de meeste Nederlanders geven aan thuis hun afval te scheiden. Papier en karton en statiegeldflessen worden het vaakst van het overige afval gescheiden. Oudere Nederlanders scheiden hun afval vaker dan jongere Nederlanders en vinden het scheiden van afval ook belangrijker. De belangrijkste reden om afval te scheiden is het sparen van het milieu. Voor ouderen geldt dit meer dan voor jongeren. Jongeren scheiden hun afval vaker uit gewoonte dan ouderen.
Publicatiedatum: