Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Biologische melkprijzen in april verder gedaald

Begin maart zijn de biologische melkprijzen in Duitsland gedaald. Volgens de cijfers van Bioland daalde de prijs met 0,2 eurocent tot een nationaal gemiddelde van 43,0 eurocent per kilogram. (4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit, met inbegrip van kortingen en toeslagen). Uit meer actuele cijfers blijkt dat de bio-melkprijs in april nog verder gedaald is. Dit keer met 0,4 eurocent naar het landelijk gemiddelde van 42,6 eurocent.

In dezelfde maand bedroeg de conventionele melkprijs volgens schattingen van 'Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH' (AMI) gemiddeld 32,3 eurocent per kilogram. Een daling van 0,8 eurocent ten opzichte van de voorgaande maand. Er wordt een verdere daling verwacht. Het prijsverschil tussen biologische en conventionele melk bedroeg in april dus 10,3 eurocent.

Begin mei heeft Aldi Süd verdere prijsverlagingen in zowel de conventionele als de biologische melk doorgevoerd. De prijs voor verse biologische melk is met 6 eurocent per liter gedaald, de prijs voor biologische boter is per 250 gram met 10 eurocent gedaald en ligt nu op 1,49 euro. Achtergrond van deze prijswijziging is de laatste ronde van onderhandelingen tussen zuivelfabrieken en retailgroepen. Deze contracten gelden meestal voor zes maanden. De verwachting is dat ook andere discounters prijsverlagingen door zullen voeren.

Bron: AMI


Publicatiedatum: