Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boven verwachting veel vraag naar bio-bieren

Gulpener medewerkers werken zich in het zweet

Na een succesvolle introductie van de nieuwe bierrange Gulpener biologisch en een aantal zomerse dagen, blijkt het nieuwe bier meer in trek dan de Limburgse brouwer had durven hopen. De Gulpener medewerkers draaien 'noodgedwongen' dubbele diensten.

"Het is even afzien bij de fusten- en flessenafvullijn en in het magazijn", zegt bedrijfsleider John Vrolijk, "maar komende zondag belonen we de mensen extra door samen een dag te ontspannen op de Floriade."

"Eind deze week hopen we de eerste extra bestellingen te hebben verwerkt. Bier blijft een natuurproduct en we zullen het met zorg en toewijding blijven brouwen. Dat kost nu eenmaal tijd. Dat forceren levert een product op waar wij niet achter staan. Kortom: het is een kwestie van geduld", aldus Vrolijk.Directeur John Halmans reageert als volgt: "Het relatief lage alcoholpercentage van 5,3% voor de drie bieren, maakt het bier een goede doordrinkbare en smaakvolle dorstlesser tijdens de warme dagen." Ook merkt de brouwer dat de markt voor de zogenaamde bewuste consumenten helemaal toe was aan een biologische bierrange.

De bieren blijken het grootste gedeelte van de tijd dan ook uitverkocht in de supermarkt, wat betekent dat er extra gebrouwen, afgevuld en afgeleverd moet worden. "De supermarkten, slijters en kroegbazen ontvangen de nieuwe range met veel enthousiasme en nemen het Nederlandbreed op in hun assortiment. We hadden er stiekem op gehoopt, maar en niet serieus rekening mee gehouden. Het feit dat het de eerste biologische bieren gebrouwen zijn met louter grondstoffen geteeld in Limburg, de smaak van de bieren en de verrassende eigentijdse verpakking waarin de bieren zijn gehuld, heeft ze overstag doen gaan", aldus directeur John Halmans.

Voor meer informatie: www.opdetoekomst.nl 
Publicatiedatum: