Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neurenberg: Werkgroep bio-telers moet collega's helpen bij omschakeling

Biologische producten uit de regio zijn ook in Duitsland veelgevraagd. Om de regionale biologische teelt te beorderen is dinsdag 20 maart 2012 in Neurenberg de 'Bio-Arbeitskreis des Gem├╝seerzeugerverbands' opgericht. Deze werkgroep van gevestigde biologische telers wil de Neurenbergse boeren die om willen schakelen van dienst gaan zijn.

"Daar draait het voor de tien deelnemers om", zegt Rudolf Dworschak, die op het idee kwam om deze werkgroep op te richten. De biologische teler hoopt dat de werkgroep conventionele collega's kan inspireren om te kiezen voor de biologische werkwijze. "We zullen regelmatig bijeenkomsten organiseren en hen van tips voorzien."

Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten zullen de nieuwkomers geïnformeerd worden over de huidige ontwikkelingen en wat er komt kijken bij de omschakeling. Echter, ook de reeds actieve bio-landbouwers zullen er hun vruchten van gaan plukken. "Ik zou het geen zelfhulpgroep noemen, maar meer een gemeenschappelijk platform", zegt Dworschak, die al sinds 1995 actief is in de bio-teelt.

Het idee voor de werkgroep kam ongeveer een jaar geleden tijdens een vergadering tot stand, waarbij een aantal boeren en telers aanwezig waren. "We merkten dat het erg positief is om op regelmatige basis kennis en ervaringen uit te kunnen wisselen."

 

Publicatiedatum: