Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië: aantal biologische producenten verdrievoudigd

Het aantal biologische bedrijven in Roemeniƫ is in de periode 2009-2011 verdrievoudigd. Dit meldt Emg.rs. Het aantal van 10.000 is bereikt. Mogelijk zal het aantal boeren dat lid is van het eco-certificatiesysteem tot eind 2012 gaan verdubbelen.

"Het is voor het eerst dat het aantal bio-marktdeelnemers verdrievoudigd is. Er waren 3.800 bio-ondernemers aan het einde van 2010. Het huidige aantal is ongeveer 10.000. De meesten daarvan runnen een kleinschalig bedrijf. Over het algemeen varieert dit tussen de 3 en 20 hectare grond, 3-5 koeien, 50-100 schapen en een tiental bijenkorven", vertelt de voorzitter van Bio-Romania.

De voorzitter onderstreept dat de biologische akkerbouw-oppervlakte ook met tien procent gestegen is. "De oppervlakte landbouwgrond die biologisch beheerd is, steeg van 260.000 naar 300.000 hectare."

Volgens de gegevens van het Roemeense ministerie van landbouw is de export van biologische producten in 2010 naar 100 miljoen euro gestegen. In 2009 was dit nog 80 miljoen euro.


Publicatiedatum: