Visie Herman Kemper over antibioticagebruik

"Bewegingsvrijheid en buitenloop bevorderen de gezondheid van onze kippen"

Het antibioticagebruik in de veehouderij en de toename van resistente bacteri├źn als ESBL en EHEC zijn veelbesproken onderwerpen. De overheid, de medische wetenschap, ondernemers en burgers maken zich er grote zorgen over. De overheid heeft ondernemers opgeroepen om het gebruik van antibiotica sterk terug te dringen: het streven van het ministerie van VWS is een afname van het gebruik met 90%.

In de biologische landbouw is preventief gebruik van antibiotica niet toegestaan. Dit is vastgelegd in Europese regelgeving. Alleen op voorschrift van een veearts kan curatief, ter genezing van een individueel ziek dier, gebruik worden gemaakt van antibiotica. Herman Kemper, van Kemper Kip, geeft op de website van Bionext zijn visie op antibioticagebruik binnen de veehouderij. Hij ondersteunt dit met praktijkervaringen. Klik hier voor het volledige artikel.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.