Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sector bevindt zich op keerpunt, eindeloze mogelijkheden"

Biodisposables: opboksen tegen vooroordelen

Tholen – Het in Waddinxveen gevestigde Natureko is gespecialiseerd in de import en verkoop van biologisch afbreekbare disposables. Salesmanager Erwin Verbeek geeft aan dat er nog altijd vooroordelen bestaan over de producten.

De prijs is hier een voorbeeld van. "Dat het duurder is, zit echt tussen de oren. Men kijkt te veel vanuit de kostprijs, niet vanuit de mogelijkheden. Zo kan een biodisposable servies bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een regulier servies. Je bespaart namelijk onder meer op de vaatwasser, stroomgebruik en mankracht."Erwin benadrukt dat het vooral van belang is dat de producten goed gebruikt worden. "De koper rekent het product vaak af op de eigenschappen en kenmerken van de 'reguliere' producten die ze normaal ergens voor gebruiken. Dit is niet terecht, het materiaal is anders en heeft dus andere eigenschappen." Erwin vertelt dat sommigen nog denken dat een biodisposable product gewoon opeens kan verdwijnen. "Als het op de goede manier bewaard wordt, is er echt niks aan de hand."


In het magazijn liggen allerlei samples, zodat klanten de producten even goed kunnen bekijken

Natureko moet nog regelmatig opboksen tegen de perceptie die mensen van producten hebben. "Ze verwachten bijvoorbeeld een transparant deksel op een maaltijdenbakje. Dit lukt nog niet in de biodisposables, maar er wordt enorm hard aan gewerkt." Hij heeft er alle vertrouwen in dat dit er komt.

Ontwikkelingen

Een goede ontwikkeling voor Natureko is het feit dat de aardolie steeds schaarser en duurder wordt. Hierdoor verschuift de markt langzaamaan steeds meer in de richting van de alternatieven. "Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er nog altijd plastic van aardolie gemaakt wordt."


Er zijn nog niet voor alle verpakkingen bio-afbreekbare alternatieven beschikbaar, maar de sector ontwikkelt zich in een rap tempo. "Er zit heel veel aan te komen, de sector bevindt zich op een keerpunt. De mogelijkheden zijn eindeloos." Positief is ook dat de grotere spelers actiever worden in de sector. "Dit is een goede ontwikkeling en de biodisposables worden daardoor voor een nog groter publiek bereikbaar."

Voor meer informatie:

Erwin Verbeek
Natureko
Coenecoop 665
2741 PV Waddinxveen
(0182) 63 82 75
[email protected]
www.natureko.nl