Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smaakboek zet Achterhoeks fruit weer op de kaart

Smaakboek Achterhoeks Fruit is het eerste product van het programma Smaakacademie Achterhoek, een initiatief van Kenniscentrum Nelles in samenwerking met het Graafschap College. De Smaakacademie Achterhoek zet de Achterhoekse eetcultuur weer op de kaart door traditionele én moderne kennis te verbinden, door vakkennis te verspreiden en het vakmanschap weer centraal te stellen. Het project Smaakacademie Achterhoek is verbonden met de Agenda 2020 van Regio Achterhoek.



Oude kennis en vernieuwende fruitprojecten In het Smaakboek Achterhoeks Fruit gaan Michiel Bussink en Maurits Steverink in op de geschiedenis van de fruitteelt én op de hedendaagse fruitteelt in de Achterhoek. Verschillende fruitdeskundigen, kwekers en verwerkers delen hun uitgebreide kennis met de lezers. Unieke fruittekeningen van een Zutphense fruitleraar, die een halve eeuw op een zolder hebben gelegen, worden in dit boek voor het eerst gepresenteerd. Er wordt uit de doeken gedaan hoe oude fruitkennis kan worden gecombineerd met vernieuwende fruitprojecten zoals de Buurtbongerd, het gebruik van lei fruit, fruitteelt in kleine tuinen, de meersoortenboom, de mobipers en de vermarkting van hoogstamfruit voor horeca, bakkers en consumenten. Het boek is een inspiratiebron om, volgens het motto van de Smaakacademie, zelf aan de slag te gaan: He'w zelf, ku'w zelf, doe'w zelf!

Smaakboek Achterhoeks Fruit is bestelbaar via mail,en in de winkel op Nelles. Een mooi naslagwerk, relatiegeschenk of cadeau en tevens een ondersteuning voor de verdere ontwikkelingen van de Smaakacademie Achterhoek en ons eigen eten.

Het boek kost 24,95 euro exclusief verzendkosten, ISBN 978-90-818026-0-4.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Nelles Kenniscentrum
Publicatiedatum: