Smaakboek Achterhoeks Fruit is het eerste product van het programma Smaakacademie Achterhoek, een initiatief van Kenniscentrum Nelles in samenwerking met het Graafschap College. De Smaakacademie Achterhoek zet de Achterhoekse eetcultuur weer op de kaart door traditionele én moderne kennis te verbinden, door vakkennis te verspreiden en het vakmanschap weer centraal te stellen. Het project Smaakacademie Achterhoek is verbonden met de Agenda 2020 van Regio Achterhoek.
Oude kennis en vernieuwende fruitprojecten In het Smaakboek Achterhoeks Fruit gaan Michiel Bussink en Maurits Steverink in op de geschiedenis van de fruitteelt én op de hedendaagse fruitteelt in de Achterhoek. Verschillende fruitdeskundigen, kwekers en verwerkers delen hun uitgebreide kennis met de lezers. Unieke fruittekeningen van een Zutphense fruitleraar, die een halve eeuw op een zolder hebben gelegen, worden in dit boek voor het eerst gepresenteerd. Er wordt uit de doeken gedaan hoe oude fruitkennis kan worden gecombineerd met vernieuwende fruitprojecten zoals de Buurtbongerd, het gebruik van lei fruit, fruitteelt in kleine tuinen, de meersoortenboom, de mobipers en de vermarkting van hoogstamfruit voor horeca, bakkers en consumenten. Het boek is een inspiratiebron om, volgens het motto van de Smaakacademie, zelf aan de slag te gaan: He'w zelf, ku'w zelf, doe'w zelf!
Smaakboek Achterhoeks Fruit is bestelbaar via mail,en in de winkel op Nelles. Een mooi naslagwerk, relatiegeschenk of cadeau en tevens een ondersteuning voor de verdere ontwikkelingen van de Smaakacademie Achterhoek en ons eigen eten.
Het boek kost 24,95 euro exclusief verzendkosten, ISBN 978-90-818026-0-4.
Klik hier voor meer informatie.
Bron: Nelles Kenniscentrum
Abonneren
Vacatures
Smaakboek zet Achterhoeks fruit weer op de kaart
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-26 Spaanse coöperatie Vicasol groeit in bio
- 2023-09-26 Vlaams Minister van Landbouw geeft startschot voor nieuw schooljaar vol biofruit
- 2023-09-26 Heeft compostthee een gunstig effect op bodem en plant?
- 2023-09-25 "Verkoop bio-AGF daalde in Duitsland in eerste jaarhelft"
- 2023-09-25 Bevredigende markt voor Siciliaanse bio-tomaat in Duitsland
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"