"Belangrijke stap naar een meer gecontroleerde markt"

Skal-certificering voor IT's Organic

IT's Organic, biologische en vegetarische wijnen, is trots te kunnen melden sinds vorige week bio-gecertificeerd te zjn door Skal. Het bedrijf mag nu in haar uitingen gebruik maken van de Nederlandse en Europese bio-beeldmerken. Het Skal-nummer van IT's is 027878.

"Als bestaande klant van IT's Organic weet u natuurlijk dat wij sinds onze oprichting eind jaren 90 uitsluitend biologisch en waar mogelijk ook vegan gecertificeerde wijnen in ons programma hebben opgenomen en dan rijst natuurlijk de vraag waarom dan nu een Bio certificering?", aldus Kees Rooijers van IT'd Organic.

"Naast toenemende Europese wetgeving rond de productie, handel en opslag in biologische producten komen er ook steeds meer aanbieders met verschillende keurmerken en benamingen op de markt.Dit maakt het er voor de consument niet makkelijker op om te beoordelen of de aangeboden producten ook daadwerkelijk biologisch zijn. De toenemende interesse van de consument in biologische producten heeft helaas tot gevolg dat er ook steeds meer aanbieders geïnteresseerd raken. Zij betreden de markt met producten waarbij op de een of andere manier gerefereerd wordt aan een groene,natuurlijke herkomst en schromen ook niet om beschermde termen als organic, bio en biologisch hierbij de hanteren."

"Wij zijn natuurlijk verheugd door het feit dat de consument in toenemende mate kiest voor biologisch verantwoorde producten. Daarmee zien wij onze maatschappelijke- en bedrijfs-doelstellingen zoals wij die bij de oprichting van IT's Organic voor ogen hadden steeds meer werkelijkheid worden. Maar daarmee vind ook een vercommercialisering van het biologische product plaats, welke noopt tot aandacht. IT's Organic zal zich ook in de komende jaren blijven inzetten voor het realiseren van haar doelstellingen en de bio-certificering is voor ons hierin een belangrijke stap naar een meer gecontroleerde markt waarin transparantie, duidelijkheid en garantie naar de klant centraal staat."

"Voor bestaande klanten een bevestiging van hetgeen ze al jaren van IT's Organic verwachten: Respect voor de natuur & passie voor wijn. Voor nieuwe klanten een waarborg dat de producten die door IT's Organic worden aangeboden biologisch gecertificeerd zijn en ook conform de hiervoor geldende regelgeving voor opslag en handel behandelt worden."

Voor meer informatie:

+31 (0)6 16798452
info@its-organic.nl
www.its-organic.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven