Walmart beschuldigd van vals labelen 'biologisch' varkensvlees

Walmart-winkels in Chongging (China) zijn gedwongen om tijdelijk te sluiten. Dit na beschuldigingen dat zij niet-biologisch varkensvlees tegen een hogere prijs verkocht hebben door er ten onrechte een biologisch label op te plakken. Dit incident is waarschijnlijk het gevolg van de toegenomen belangstelling voor biologisch varkensvlees in China. Eerder dit jaar werden door het schandaal met bedorven varkensvlees honderden mensen ziek.

Hier is niet iedereen het mee eens. Volgens Xinhua is de valse etikettering al twee jaar aan de gang en is gaat het al over 63.547 kilogram aan varkensvlees. De BBC meldt dat er in 2009 ook al een soortgelijk incident gemeld is.

Vorige maand is Walmart al gewaarschuwd door de autoriteiten. Ze zouden een boete krijgen voor misleidende etikettering, maar dit resulteerde niet in actie. Walmart heeft de beschuldigingen niet ontkend. Wel heeft het concern besloten om de betreffende winkels voor 15 dagen te sluiten, om de zaak weer op orde te brengen.

Het Wall Street Journal meldt dat ambtenaren in Chongging tien Walmart-winkels bevolen hebben te sluiten. Dit geldt ook voor twee Trust Mart-winkels.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven