EU biedt biologische veehouders toch meer flexibiliteit in diervoeders

De voorgestelde wijziging in de EU-regelgeving voor biologische diervoeders is van de baan. Varkens- en pluimveehouders leken verplicht te worden om tot 40 procent van hun voeding op de eigen boerderij te gaan produceren. Producenten krijgen nu de mogelijkheid om voeder in te kopen zonder geografische beperkingen.

Leden van de 'European Commission's Standing Committee on Organic Farming' besloot tijdens een vergadering op 27-28 september om een grotere flexibiliteit te bieden.

"De NFU is altijd al tegen deze voorstellen geweest, omdat we wisten dat het een nadelig effect op de biologische pluimveesector zou hebben. Daarom zijn we verheugd dat de commissie de noodzaak in ziet om essentiële wijzigingen in haar plannen aan te brengen", zegt Martin Humphrey, bestuurslid van NFU poultry en vertegenwoordiger voor de bio-voedersector.

"We zijn echter nog steeds bezorgd over de voorgestelde wijzigingen in de samenstelling van biologische voeders voor mono-maagdieren en de tijd die het kost om de wijzigingen in de wetgeving uit te voeren. Het is essentieel dat alle wijzigingen in de regelgeving voor de biologische diervoeders de welzijnsnormen van de biologische pluimvee niet in gevaar brengen."

De EU-commissie wil tegen het eind van dit jaar waarschijnlijk ook de regel voor 100 procent biologische ingrediënten in het voer gaan invoeren. Nu ligt de drempel nog op 95 procent.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.