Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologische verpakkingen zijn de toekomst"

Aardappelhoeve enthousiast over nieuwe Bio Jbreeze verpakkingsfolie VDH

Tholen - Gelegen tussen de aardappelvelden in het Belgische Tielt is de Aardappelhoeve sinds 1992 actief in het telen en verpakken van aardappelen. "Eerst bedienden we alleen de conventionele markt, maar vanaf 2004 leveren we ook biologische aardappelen", vertelt Bart Bemegheer, zaakvoerder van de Aardappelhoeve. "Hierbij hoort natuurlijk ook een biologische verpakking. Sinds kort werken wij met de nieuwe Bio Jbreeze verpakkingsfolie van VDH concept en hierover zijn we erg te spreken."Kostenverschil met 'normale' verpakking minimaal

De Aardappelhoeve levert drie soorten biologische aardappelen namelijk Bio Kriel, Bio Zachtkokend en Bio Vastkokend. "Vanaf eind september verpakken we de Bio Zachtkokend en Vastkokend met de nieuwe Bio Jbreeze verpakkingsfolie. Hiervoor leverden we de aardappelen in plastic zakken, maar de vraag naar bioverpakking werd steeds sterker. Ook de inkt, die nu op de verpakking wordt gedrukt, is biologisch." Bart geeft aan dat de kosten van de Bio Jbreeze vergeleken met een 'gewone' plastic verpakking niet veel uitmaakt. "Het verschil is zo'n 7,5 cent, omgerekend per kilo aardappelen. Daarnaast vinden mensen, die geld uit geven aan biologische producten, het vaak ook niet erg om daarbij iets meer voor de verpakking te betalen. Zij willen namelijk ook dat de afvalberg kleiner wordt en door deze verpakking werken ze daaraan mee."Makkelijk verwerkbaar op verticale vul- en sluitmachine

"Een ander voordeel van Bio JBreeze verpakkingsfolie is, dat deze makkelijk verwerkbaar is op onze verticale vul- en sluitmachine," aldus de zaakvoerder van de aardappelhoeve. Jan van den Heuvel van VDH concept vult aan: "De verpakkingsfolie wordt geleverd op rollen en is goed geschikt voor de verticale machines. Daarnaast is het folie die makkelijk dichtlast. Al is het bij de biofolie wel even zoeken bij welke temperatuur dat is, maar dat is spelen met de machine. De folie is industrieel composteerbaar en helaas mag deze in België nog niet in de compostbak. Dit staat nog ter discussie voor de wetgeving. In andere landen ,zoals Nederland, is het al wel mogelijk", geeft Jan aan. "We zijn op het moment bezig met een nieuwe biofolie die wel 100% Homecomposteerbaar is."Bart vertelt dat tegenwoordig alles in supermarkten verpakt is. "Ik verwacht dat over pakweg tien jaar alles biologisch is verpakt en geen kunststoffen meer worden gebruikt. Iedereen is bezig met het verminderen van de afvalberg en dat ga je zeker zien in verpakkingen. Daarnaast is het ook een groeiende groep mensen die biologisch consumeren."De bio-aardappelen, die de Aardappelhoeve levert, komen onder andere van het Nederlandse bedrijf de Biostee. "Dit bedrijf levert kwalitatief goede biologische aardappelen", vertelt Bart. "Hier in de buurt wordt alleen conventioneel geteeld.Dus de biologische moesten we elders zoeken." De Aardappelhoeve levert vooral aan supermarkten en bij Bioplanet ligt de nieuwe Bio Jbreeze al in de schappen. "Daarnaast hebben ook andere supermarkten interesse getoond en zijn we bezig met nieuwe overeenkomsten."

Jan van den Heuvel is drie jaar geleden gestart met VDH concept. Daarvoor had hij al ruim 25 jaar ervaring in agfverpakkingen. "We leveren een ruim assortiment aan verpakkingsoplossingen voor agfproducten en zijn de afgelopen jaren erg gegroeid. Dit doordat we de markt en onze klanten aanvoelen en meedenken van ontwerp tot eindresultaat. Indien de klant een CO2 Neutraal attest wenst, betalen we een compensatie voor de CO² uitstoot, die vrijkomt bij de productie van de bio verpakking folie. Dit geld wordt aan een goed doel geschonken." Om de nieuwste verpakkingstrends te bespreken komt VDH met verschillende andere bedrijven enkele keren per jaar samen.

Voor meer informatie:
VDH Concept bvba
Jan van den Heuvel
Nerviërslei 15
2900 Schoten
België
T: +32-3 685 06 33
F: +32-3 645 75 81
www.vdhconcept.com
sales@vdhconcept.com

De Aardappelhoeve
Bart Nemegheer
Putterijstraat 7A
8700 Tielt
België
T: +32-477 291784
F: +32- 514 09501
www.deaardappelhoeve.com

Auteur: Gertrude Snoei