Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Five:am is nieuw Australisch bio-yoghurtmerk

'Five am' - Dit is het tijdstip waarop zuivelboeren al druk bezig zijn. Een nieuw Australisch yoghurtmerk heeft dit als uitgangspunt voor haar campagne gekozen.

Het gaat om de producten van Peter en Wendy Wallace. Zij zijn de vierde generatie op de boerderij. "We houden 150 koeien, voornamelijk Friezen en Jersey's", vertelt Wendy over hun biologische zuivelboerderij. De boerderij is aangesloten bij 'Organic Dairy Farmers of Australia Co-Operative'. "We zijn nu zes jaar biologisch gecertificeerd en hebben nooit spijt gehad van de omschakeling."

"Vrijwel alles wat de koeien nodig hebben komt uit de wei en van aanvullende kruiden. Voor aanvullende mineralen kunnen de dieren in de schuur terecht. En als de dieren ziek zijn, grijpen we terug naar oma's recept. Dan voorzien we ze van knoflook en appelciderazijn." De koeien van de familie Wallace hebben een rendement van ongeveer 6.500 liter per koe per jaar.

De nieuwe 'five:am' biologische yoghurtserie is ontwikkeld door David Prior, hij heeft een achtergrond als duurzame verpakkingspionier. 'Organic Dairy farmers of Australia Co-Op levert exlusief melk aan voor de five:am-yoghurt. Het gaat om ongeveer 5.000 liter melk per week. "We hebben David via de coƶperatie ontmoet en dachten meteen dat hij goed zou passen bij onze filosofie."


Ook de koe geniet van five:am-yoghurt

De five:am-yoghurt wordt gezoet met vruchten en/of duurzaam rietsuiker. Het assortiment bestaat uit zes smaken, variƫrend in verpakkingsformaat. Er zijn diverse smaken, onder meer aarbei, honing en kaneel. En de verpakkingen zijn 100 procent recyclebaar.

Prior geeft aan dat hij in de toekomst wereldwijd wil gaan uitbreiden. Hij ziet dit soort producten namelijk als een gat in de markt op de belangrijkste Aziatische markten. De five:am-yoghurt is verkrijgbaar bij Woolworths, Safeway en Thomas Dux-winkels in Victoria. 
Publicatiedatum: