VS: Who's Your Farmer? 2011 tour gaat van start

De tweede 'Who's Your Farmer?'-toer gaat 26 september van start. Dit is een initiatief van Organic Valley, Amerika's grootste coöperatie van biologische boeren en één van de belangrijkste biologisch merken in de VS. Het gaat om de Who's Your Farmer? Generation organic 2011-tour. De tour zal starten bij het hoofdkantoor van organic Valley in La Farge (Wisconsin), op 26 september. Hij zal door de hele Pasicif Northwest trekken, eindigend bij de Stanford Universitu in Palo Alto (Californië) op 17 oktober.

Organic Valley's Generation Organic is een groep jonge boeren tussen 18 en 35 jaar. Het gaat om de nieuwe generatie van duurzame landbouwers. De boeren zullen drie weken toeren met een bus die gevoed is met duurzaam geproduceerde biobrandstoffen. De boeren zullen mensen informeren over hoe hun persoonlijke voedselkeuzes invloed hebben op de gezondheid van hun lichaam en de planeet.

Volgens de 'USDA Census of Agriculture', heeft Amerika ongeveer 4,5 miljoen boerderijen verloren sinds 1935. En de meeste van de 2,1 miljoen bedrijven worden beheerd door boeren met een gemiddelde leeftijd van 57. De gemiddelde leeftijd van de Organic Valley boeren is 44. Afgelopen oktober vond de eerste 'Generation Organic Who's Your Farmer?-tour plaats. Deze ging door het noordoosten van de VS.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven