Sprout introduceert een stazak voor biologische babyvoeding

Sprout brengt een hersluitbare, steriliseerbare stazak voor biologische babyvoeding op de markt die verschillende voordelen biedt. De multilaagse structuur (PET/alu/OPA/PP) is BPA-vrij. Hoewel de aluminium barrièrefolie de smaak en voedingsstoffen beschermt, betekent het ook dat het zakje niet kan worden verwarmd in de magnetron. Deze keuze is bewust gemaakt om het energieverbruik van de consument te minimaliseren. Het voedsel wordt koud gegeten of in een gesloten zakje een paar minuten in heet (niet kokend) water verwarmd.

Ampac leverde de stazak, voorzien van een steriliseerbare hersluitbare zipsluiting en Ampac's Lineaire Tear-technologie voor een rechte afscheuring, die de noodzaak elimineert voor laser- of mechanische inscheuring.

Het multi-laagse gelamineerde zakje kan niet worden gerecycled. Sprout en Terracycle hebben een retouractie opgezet, waarbij gebruikte zakjes worden omgezet in onder andere boodschappentassen.

Bron: Verpakkingsmanagement

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.