CPA wil invloed biologische sector op Schots landbouwbeleid beperken

Het areaal voor biologische productie in Schotland is met 25 procent gedaald. Als gevolg daarvan is ook de verkoop van biologische producten dalende. Daarom roept de Crop Protection Association politici en beleidsmakers op om in de toekomst minder gewicht te geven aan de standpunten van de biologische sector als het gaat over de toekomstige richting van de landbouw en het landbouwbeleid.

Dominic Dyer van CPA zegt dat hij hoopt dat de achteruitgang van de verkoop van bio-voeding ook zal leiden tot een vermindering van de politieke invloed. "Als klanten zich afkeren van biologisch en de boeren stoppen met de omzetting van hun land voor biologische productie, zou de biologische sector ook niet zo'n sterke stem in de regelgeving moeten hebben."

Hij beweert ook dat de 'anti-science agenda' van de biologische beweging het landbouw- en voedselproductiebeleid al veel te lang heeft beïnvloed.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.