Bio-brood eerste stap naar duurzame samenwerking tussen Amersfoorts café en BuyBio

Twee ondernemers uit de Bloemendalsestraat hebben de eerste stap gezet naar een duurzame samenwerking. Huub Smink van café van Zanten zet het biologische brood van Gert Koelewijn, eigenaar van BuyBio, op de kaart. "Alle tosti's, hamburgers en andere lekkernijen waar brood aan te pas komt zullen vanaf nu van biologische komaf zijn." Koelewijn geeft aan dat Bakkerij Verbeek uit Brummen exclusief de 'Italiaanse' lichte en donkere bollen heeft ontwikkeld, evenals het casinobrood wat voor de tosti's bedoeld is.

Smink, al meer dan dertig jaar eigenaar van café van Zanten, vertelt dat hij vroeger al veel samenwerkte met de plaatselijke ondernemers. "Vroeger zaten hier in de Bloemendalsestraat twee slagers, een groenteboer en een bakker. Daar haalde ik toen ook mijn producten al vandaan. Maar al die kleine kruideniers zijn helaas allemaal uit de binnenstad verdwenen."De samenwerking zal in de toekomst wellicht worden uitgebreid naar andere verswaren. Dus er zit nog meer in 't vat? "Het is ook een kwestie van gunnen", licht Smink toe. "Het nieuwe biologische brood is in ieder geval lekkerder en smeuiger." Gert Koelewijn heeft een gunstige prijs kunnen bedingen door grotere hoeveelheden af te nemen en hoopt zo ook andere horeca in Amersfoort te interesseren. Beide ondernemers zijn het er over eens dat duurzaam ondernemen voor elk bedrijf toch de toekomst heeft.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.