Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naturland verbiedt nanodeeltjes

Vanaf 2012 staat Naturland in Duitsland niet langer toe dat er nanodeeltjes gebruikt worden in de productie van levensmiddelen. Naturland schrijft het besluit toe aan het feit dat men niet genoeg weet over de invloed van de kleine deeltjes op de mens en natuur.

De meest bekende is E551, ofwel siliciumdioxide. Dit voorkomt dat zout gaat klonten. Andere nanodeeltjes kunnen de houdbaarheid van voedsel verlengen. "We weten momenteel nog te weinig over de mogelijke effecten op de mens en het milieu", zegt Naturland-voorzitter Hans Hohonester over het besluit.

Naturland zal haar meer dan 53.000 boeren dus vanaf 2012 verbieden om deze extreem kleine stoffen te gebruiken. Dat geldt ook voor de verpakking.

Demeter Deutschland verbiedt het gebruik van nanodeeltjes al sinds 2009/2010. De grootste bio-vereniging van Duitsland, Bioland, heeft zich nog niet uitgesproken over dit onderwerp.

Publicatiedatum: