Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cassuto van Brandroodkaas verkozen tot Held van de Smaak Gelderland

Tijdens een spannende bijeenkomst bij Kaasspeciaalzaak Het Zuivelhoekje in Wageningen is Michiel Cassuto verkozen tot Held van de Smaak voor de provincie Gelderland.

Michiel Cassuto is de producent van de 'Brandroodkaas', een speciaal door hem ontwikkelde kaas die lijkt op een Zwitserse bergkaas. De kaas komt echter niet uit Zwitserland maar wordt gemaakt op Landgoed Kernhem bij Ede.De jury roemt het pionierschap van Cassuto en het feit dat hij het risico heeft genomen om een totaal nieuwe kaas te ontwikkelen en zijn gehele bedrijfsvoering hierop af te stemmen. De kaas ontleent haar naam aan de Brandrode koe, een oud Nederlands ras die nog maar op heel beperkte schaal wordt gehouden.

De verkiezing was een nek-aan-nek race tussen Michiel Cassuto en Magda Scholte van geitenboerderij De Stroese Dame uit Stroe. De jury was ook zeer onder de indruk van de smaak van haar biologische geitenkaas en het totaal bedrijfsconcept wat de afgelopen jaren is ontwikkeld.

Alle andere kandidaten kregen een eervolle vermelding. Ernst en Jacomine van der Schans van Den Eelder Zuivel uit Well werden geroemd om hun ondernemerschap en het feit dat ze in staat gebleken zijn om boerderijzuivelproducten van hoge kwaliteit, waaronder hun befaamde 'echte' gekarnde karnemelk, door het hele land af te zetten.

Bert Kots van geitenboerderij De Brömmels uit Winterswijk kreeg een eervolle vermelding vanwege de multifunctionaliteit van het bedrijf, en wordt door de jury bestempeld als Held van de Multifunctionele landbouw. Nelleke Meersma en Adriaan Antonis van De Ouwendorperhoeve worden door de jury bestempeld als beloften voor de toekomst. Hun melkschapenbedrijf, dat pas een aantal jaren bestaat, heeft het in zich om uit te groeien tot een voorbeeldbedrijf met gesloten kringlopen.

Bron: EdeStad
Publicatiedatum: