Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maatregelen vogelgriep Creil opgeheven

De maatregelen die gelden naar aanleiding van een uitbraak van vogelgriep in Creil (Noordoostpolder), zijn opgeheven.

Op 24 juni 2011 werd er een beperkingsgebied ingesteld vanwege een uitbraak van laagpathogene Aviaire Influenza (vogelgriep) een bedrijf in Creil. Op 27 juni 2011 werd dit gebied uitgebreid omdat op een tweede bedrijf in Creil ook vogelgriep werd vastgesteld. Binnen dit gebied zijn maatregelen genomen. Er zijn sinds 27 juni 2011 geen nieuwe besmettingen met Aviaire Influenza geconstateerd.

Reiniging en ontsmetting

Op de bedrijven waar de besmetting is geconstateerd, zijn de dieren geruimd. Daarnaast zijn de bedrijven voor de eerste keer ontsmet. De maatregelen in het beperkingsgebied moeten na de eerste ontsmetting van de besmette bedrijven minimaal 21 dagen blijven gelden. Deze termijn is verstreken en de maatregelen zijn met ingang van 19 juli 2011 om 10:00 uur opgeheven.

De besmet verklaarde bedrijven worden nog niet vrijgegeven. Dat gebeurt pas drie weken na de definitieve reiniging en ontsmetting van het bedrijf.
 
Bron: Ministerie van EL&I
Publicatiedatum: