Tweede geval vogelgriep in Creil, wederom milde variant

In Creil (Noordoostpolder) is maandag 27 juni bij een pluimveebedrijf zonder uitloop met 6.750 kalkoenen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Het gaat om een H7 variant. Het bedrijf ligt binnen de zone van drie kilometer rond het bedrijf waar 24 juni vogelgriep is vastgesteld.

Het type vogelgriep op het kalkoenenbedrijf in Creil is een milde (laagpathogene) variant. Omdat een laagpathogene variant van vogelgriep kan muteren in een hoogpathogene (zeer besmettelijke) variant, zijn alle 6.750 kalkoenen op het bedrijf geruimd.

Vanaf maandag 27 juni 2011 16:00 uur geldt er in een zone van drie kilometer rond het kalkoenenbedrijf in Creil een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Voor bedrijven binnen de zone van drie kilometer geldt ook een afschermplicht. Dat betekent dat alle pluimvee op die bedrijven binnen gehouden moet worden. Deze verplichting geldt alleen voor de commerciële pluimveehouders.

Het kalkoenenbedrijf in Creil ligt binnen de zone van drie kilometer rond het kippenbedrijf waar 24 juni vogelgriep is vastgesteld.

Bron: Rijksoverheid

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.