Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TLR kan EHEC-vrije garantie bieden

"Als oorzaak echt in Duitse rivier zit, zijn de poppen aan het dansen"

Tholen - De laatste dagen is het vrij stil rondom de EHEC-crisis. De grootste onrust lijkt voorbij, maar de onduidelijkheid over de oorzaak blijft. Ook het Rotterdamse TLR International Laboratories heeft het er maar druk mee. "We hebben een hele hoop monsters binnengekregen. Toen de groenten nog verdacht werden, kwamen er dagelijks zo'n 100 kisten bij ons binnen", vertelt Harm Janssens, technisch directeur van TLR. Deze monsters kwamen voornamelijk uit Nederland. Momenteel zijn dit er nog zo'n dertig per dag.

De telers kunnen bij TLR terecht voor een officieel EHEC-certificaat. "Daarmee kunnen zij voor de export aantonen dat de producten EHEC-vrij zijn. Wij wachten momenteel de beslissing van de overheid af. Het is belangrijk om dit integraal op te lossen." TLR is Q&S-geaccrediteerd voor deze analyse (Qualitat und Sicherheit Germany).

Momenteel is de verdenking gericht op het riviertje Erlenbach, nabij Frankfurt. Hierin zijn sporen van de gevaarlijke variant van de EHEC-darmbacterie aangetroffen. "Voorop staat dat de daadwerkelijke herkomst nog altijd niet getraceerd is. Maar ik zie wel iets in deze verklaring. Door het droge voorjaar hebben veel bedrijven al vroeg gesproeid. Als je het mij vraagt zijn uitwerpselen van dieren de oorzaak. Op de een of andere manier zijn deze in de rivier terecht gekomen. Als dit daadwerkelijk het geval is, zijn de poppen aan het dansen."

Klik hier voor een artikel over dit onderwerp in Resource van Wageningen Universiteit.

Voor meer informatie:

TLR International Laboratories - 010 2823292, [email protected], www.tlr.nl.
Publicatiedatum: