Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Gezondheidsraad:

'Lagere consumptie van vlees en zuivel leidt tot ecologische winst'

Als alle Ne­der­lan­ders zouden eten volgens de Richt­lij­nen goede voeding van de Gezondheidsraad, is dat niet alleen goed voor de ge­zond­heid, maar in grote lijnen ook eco­lo­gisch verantwoord. Dat blijkt uit het dinsdag 21 juni verschenen onderzoek van de Gezondheidsraad, die de duurzaamheid van zijn eigen richtlijnen heeft onderzocht.
 
Vooral een lagere con­sump­tie van vlees en zuivel leidt tot eco­lo­gi­sche winst, doordat het de uit­stoot van broei­kas­gas­sen en het land­ge­bruik ver­min­dert. De richt­lijn om twee keer per week vis te eten is daar­en­te­gen eco­lo­gisch be­las­tend: dit be­dreigt de biodiversiteit in zeeën en oceanen.
 
Bron: De Gezondheidsraad
Publicatiedatum: