Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Gezondheidsraad:

'Lagere consumptie van vlees en zuivel leidt tot ecologische winst'

Als alle Ne­der­lan­ders zouden eten volgens de Richt­lij­nen goede voeding van de Gezondheidsraad, is dat niet alleen goed voor de ge­zond­heid, maar in grote lijnen ook eco­lo­gisch verantwoord. Dat blijkt uit het dinsdag 21 juni verschenen onderzoek van de Gezondheidsraad, die de duurzaamheid van zijn eigen richtlijnen heeft onderzocht.
 
Vooral een lagere con­sump­tie van vlees en zuivel leidt tot eco­lo­gi­sche winst, doordat het de uit­stoot van broei­kas­gas­sen en het land­ge­bruik ver­min­dert. De richt­lijn om twee keer per week vis te eten is daar­en­te­gen eco­lo­gisch be­las­tend: dit be­dreigt de biodiversiteit in zeeën en oceanen.
 
Bron: De Gezondheidsraad
Publicatiedatum: