Ook op bio Proef- en Leerbedrijf Droevendaal

Leerlingen van het Pallas Athene College aan de slag op agrarische bedrijven

Aan het eind van het schooljaar krijgen de leerlingen van het Pallas Athene College in Ede de mogelijkheid om hun Maatschappelijke Stage te vervullen. Vier van hen gaan drie dagen aan de slag op twee verschillende agrarische bedrijven. Door de samenwerking tussen Projecten LTO Noord en Stichting De Medewerker hebben leerlingen een mooie kans om meer te ontdekken over de landbouw.

Deze week zijn leerlingen van het Pallas Athene College op maatschappelijke stage. De eerste dag was op 21 juni, de leerlingen waren te gast op Zorglandgoed De Hoge Born in Wageningen. Op dit agrarisch bedrijf zijn zorg en landbouw gecombineerd. In de boerderijwinkel zijn biologische versproducten te koop van eigen land.
Tijdens de Maatschappelijke Stage maakten de leerlingen kennis met het bedrijf en de taken die door vrijwilligers worden vervuld. Zonder deze vrijwilligers kan De Hoge Born niet de maatschappelijke functie vervullen die zij nu heeft. De leerlingen stelden onder begeleiding hun eigen programma samen. Zo doen zij dit ook voor de achtereenvolgende tweede en derde dag.
 
Op de tweede dag, 22 juni, waren de leerlingen op bezoek bij het biologisch Proef- en Leerbedrijf Droevendaal in Wageningen. Op Droevendaal worden de faciliteiten geboden voor onderzoek en onderwijs op het gebied van de biologische productieketen. Samen met een begeleider gingen de leerlingen aan de slag op het bedrijf.
 
De laatste dag van hun Maatschappelijke Stage, 23 juni, mochten de leerlingen kiezen bij welke boerderij zij nog een dag stage lopen. Hun ervaringen presenteerden zij aan de ontvangende bedrijven. Met foto's, teksten en filmpjes lieten zij hun begeleiders hun Maatschappelijke Stage meebeleven.
 
Bron: Projecten LTO Noord

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven