Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oxfam steunt Palestijnse olijfolieboeren bij ontwikkeling biologische productie

De waarde van de olijfolie-industrie in de Palestijnse gebieden wordt geschat op 100 miljoen dollar. Het is een traditie die al generaties lang mee gaat. In totaal zijn meer dan 100.000 gezinnen afhankelijk van de olijfolieproductie.

Oxfam heeft een drie jaar durend programma opgestart om Palestijnse olijfolieproducenten te helpen bij de biologische productie, het oogsten en bij het verkrijgen van een Fairtrade-certificering.Mohammed Darwish, een gepensioneerd leraar is één van deze producenten. Hij heeft dankzij Oxfam eerder deze maand deelgenomen aan de jaarlijkse Middle East Natural and Organic Product Exposition (Menope) in Dubai. Dankzij het project heeft hij en duizenden andere boeren weer reden om optimistisch te zijn over de toekomst.

Sinds hij deelneemt aan het project is hij voorzien van de apparatuur en instrumenten die nodig zijn om effectief olijfolie te oogsten voor zijn bedrijf Pure Palestina. "Het opslaan van olijfolie in plastic flessen was erg inefficiënt en duur, nu gebruiken we roestvrijstalen tanks, die waren voorheen te duur voor ons.""Dankzij dit project heeft elk bedrijf nu ook de beschikking over testapparatuur voor kwaliteitscontrole." Ook maakt Mohammed nu vijftig procent meer winst.