
Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
'Ruimte voor verwerking extra koeien'
Commandeur Ekovlees wil productie opvoeren
"Als er 1500 hectare aan biologische rundvleeshouderij bij komt in Noord-Holland, kunnen wij die extra koeien goed verwerken", zegt Albert Rozendaal van Commandeur Ekovlees. Nu slacht deze grote biologische slagerij zo'n veertig koeien per week. Dat kunnen er gemakkelijk tien meer worden.
De slachterij heeft afspraken gemaakt met de Dekamarkt. De Dekamarkt wil flink inzetten op diervriendelijk vlees. De afspraak is vooral belangrijk voor de afzet van hamburgers en rundergehakt. Daardoor kunnen er meer koeien verwerkt worden. Daarmee komen er vanzelf meer entrecotes en biefstukken beschikbaar. "Vanuit de horeca is de vraag naar die luxe vleessoorten sowieso al groter dan wij kunnen leveren."
Commandeur werkt nu samen met zo'n twintig biologische rundveehouders in Noord-Holland. Een belangrijke leverancier is Natuurlijk Genoegen van de familie Konijn in de Schermer. Ook De Koningshoeve in het natuurgebied Spaarnwoude bij Haarlem levert geregeld slachtvee. De slachterij gaat ervan uit dat er zeker tien nieuwe rundveehouders te vinden zijn. Vooral in Waterland, op Texel en elders in het noorden van de provincie wordt al interesse getoond.
Commandeur is sinds de start in 2000 snel uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van biologisch vlees. "Voor de grootste ketens als AH en C1000 zijn we te klein, maar voor regionale ketens als Dekamarkt en Deen zijn wij heel geschikt."
Commandeur werkt alleen met boeren die kwalitatief hoogwaardig bio-vlees leveren. De slachterij houdt ook voor zichzelf strenge eisen aan. Zo wordt er veel minder nitraat aan het vlees toegevoegd dan voor biologische producten is toegestaan. Ter vervanging wordt bietenrood gebruikt.
Vanavond houdt het bedrijf in samenwerking met de provincie een voorlichtingsavond voor veehouders die de overstapt naar biologische boeren overwegen.
Bron: Noordhollands Dagblad
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst