Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beluister de podcast van Dr. Hubert Karreman

Steeds meer dierenartsen focussen op biologische geneeskunde

Biologische diergeneeskunde is geen officiƫle term, maar het wint terrein onder een groeiende groep van dierenartsen over de hele wereld. Omdat er geen hormonen en antibiotica gebruikt mogen worden op de biologische bedrijven betekent dit dat er vaker gezocht wordt naar plantaardige geneesmiddelen, serumtherapie, homeopathische middelen en bijvoorbeeld acupunctuur.

In de biologische systemen wordt veel meer aandacht besteed aan de verbetering van het immuunsysteem, er wordt hierbij goed gekeken naar de eigenschappen van de dieren. Steeds meer gangbare bedrijven nemen deze werkwijze over.

Dr. Hubert Karreman verzorgt bij 'Penn Dutch Cow Care' in de Verenigde Staten tenminste 100 biologische boerderijen in Lancaster. Hij is tevens auteur van het boek 'Treating Dairy Cows Naturally'. In deze podcast vertelt de dokter meer over de strikte richtlijnen die hij als biologische dierenarts moet volgen en de unieke uitdagingen waarmee zijn praktijk te maken heeft.

Klik hier om zijn podcast over de biologische diergeneeskunde te beluisteren.