Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Hofgut Marjoß verkoopt wekelijks 1000 eieren in plaatselijke supermarkt

Het Duitse 'Hofgut Marjoß' heeft dit jaar haar derde mobiele kippenhok aangeschaft. De eieren en andere producten van het bedrijf worden verkocht in de supermarkt Lauber. Daar laten zij klanten kennismaken met diverse biologische producten, zoals de Agria-aardappel met kruidenkaas. Deze proeverijen worden geleid door medewerkers van de boerderij.



"Mensen willen de oorsprong van het voedsel kennen, daarom werkt dit zo goed", zegt Juergen Lauber. Bij het landgoed zijn zo'n veertig mensen in dienst die een beperking hebben. Zij verzorgen de kippen, varkens, runderen, geiten, paarden, ezels en konijnen op het bedrijf.

Wekelijks worden in de supermarkt ongeveer 1000 biologische eieren verkocht. Omdat de vraag naar bio-eieren blijft toenemen, besloot het landgoed een derde mobiel kippenhok aan te schaffen. In elk hok zitten 200 kippen.