Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oxfam en EU initiëren bezoek aan beurs in Dubai

'Golfregio kan levensader zijn voor Palestijnse olijfolieproducenten'

Palestijnse olijfolieproducenten brengen deze week een bezoek aan Dubai, dit is mogelijk een lucratieve markt voor hen. Zij worden hierbij ondersteund door de EU en de internationale ontwikkelingsorganisatie Oxfam. Voor het eerst nemen zij met de olie deel aan de jaarlijkse 'Middle East Natural and Organic Product Exposition (Menope) in Dubai. Deze beurs biedt de producenten de kans om zakelijke banden te leggen met de Arabische regio.



"Door ons werk met de Palestijnse olijfolieproducenten, hebben we de afgelopen jaren opmerkelijke prestaties geleverd. Zo is een groot deel van de Palestijnse olijfolie inmiddels Fairtrade-gecertificeerd, voorzien van een bio-label en steeds vaker te vinden in winkels in heel Europa", aldus EU-vertegenwoordiger Christian Berger. "Toch is er nog veel te doen op het gebied van marketing, zo is het belangrijk dat Palestijnse olijfolie-boeren wat vaker deel gaan nemen aan beurzen in Dubai, dit helpt hen nieuwe markten te betreden."