Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

European Bioplastics Conference trekt 360 deskundigen

Op 1 en 2 december heeft voor de vijfde keer de European Bioplastics-conferentie plaatsgevonden. Meer dan 360 deskundigen uit de hele wereld kwamen samen in Düsseldorf om informatie en inzichten over nieuwe bioplastic-materialen en -producten uit te wisselen. European Bioplastics spreekt daarom van een succesvol evenement.



"Ondanks de concurrentie van andere belangrijke kunststofevenementen, blijkt dat de European Bioplastics Conference zich definitief heeft gevestigd als toonaangevend zakelijk platform voor de bioplastic-industrie", reageert Andy Sweetman, voorzitter van European Bioplastics. Meer dan 70 procent van de deelnemers kwamen uit Europa, bijna 20 procent uit Azië en het merendeel van de resterende 10 procent kwam uit Noord- en Zuid-Amerika.



Er waren vele toespraken gericht op nieuwe producten en toepassingen voor bioplastic-materialen. Een ander hoogtepunt van het evenement was de Bioplastics Award 2010, deze werd voor de eerste keer tijdens het evenement toegekend. De award ging naar EconCore, een bedrijf dat gespecialiseerd is in honingraat-panelen en componenten. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat dit het gewicht van de benodigde bouwmaterialen aanzienlijk verminderd.