Milk & Co ziet kansen voor gemaks- en bio-zuivel

De grote fusies in de zuivelmarkt zijn voor kleine spelers als Milk & Co kansrijk. "Partijen als FrieslandCampina kunnen op dit moment best aan specifieke wensen voldoen. Het bedrijf ziet de kleine opdrachten echter als niche. Door de fusies van enkele grote partijen liggen er veel kruimels die voor ons als kleine speler interessant zijn. Zo af en toe kom je ook grote kruimels tegen", meent melkpoederhandelaar Arno Bakker van het Friese tweemansbedrijf Milk & Co.

Ondanks de stabiele zuivelmarkt constateert Bakker verschuivingen. "Zo zie je een duidelijke opkomst in gemakszuivel. Denk bijvoorbeeld aan Friesche Vlag-producten als Breaker en Milk and Fruit. Daar zit ook voor de melkpoederhandelaar wel een markt in. Ook de opkomst van biologische producten moet niet worden onderschat. Wij zijn om die reden SKAL-gecertificeerd, zodat we ook in de Eko-producten mogen handelen."

Bron: Zuivelzicht, FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.