Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe maïs-variëteiten FarmSaat gecertificeerd

De maïs-variëteiten Farmoso en Farmduo zijn nu officieel EU-biologisch geceritficeerd. Het Duitse bedrijf FarmSaat heeft de mais in Oostenrijk laten produceren, daarom is het voorzien van een zegel van het producerende land.


Swen Wolke, directeur van FarmSaat presenteert trots de officiële certificering.

De biologisch maïs-teelt wordt steeds belangrijker. Vooral voor de productie van diervoerder neemt de vraag naar biologisch geproduceerd zaad gestaag toe. "De bio-certificering onderstreept ons streven naar het ontwikkelen van biologische zaden die superieure opbrengsten hebben en goede kwaliteitskenmerken hebben waar de complete keten iets aan heeft", vertelt Swen.

De Farmoso-mais kenmerkt zich doordat deze vrij vroeg volwassen is. Hij heeft een relatief grote korrel en de plant heeft een hoge weerstand tegen de bladvlekkenziekte. De Farmduo staat voor grote opbrengsten en heeft een hoge energie-inhoud. Ook groeit de variëteit vrij snel en kan de Farmduo goed tegen kou. "Hierdoor is deze ook geschikt voor koude locaties en locaties op grote hoogte.

Kijk hier
voor mee informatie over FarmSaat.