Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer vraag naar speciale eieren

Canada voert bio-eierenproductie op

Boeren in British Colombia (Canada) gaan de productie van biologische-, scharrel- en vrije uitloop-eieren sterk opvoeren. Zo hopen zij aan de stijgende vraag van de consumenten te kunnen blijven voldoen.

Meer dan 42.000 conventionele legbatterij-hennen worden omgeschakeld naar speciale eieren-productie dit jaar. Dit blijkt uit gegevens van BC Egg Marketing Board. Slechts 800 van die kippen zal bio-eieren gaan leggen, dit is het gevolg van het langdurige certificatie-proces.Nog eens 30.000 kippen worden verplaatst naar nieuwe boerderijen, waarvan meer dan de helft bio-eieren zal gaan produceren. De bio-eieren zijn het snelst groeiende segment op de markt voor 'speciale eieren'.

"De regering is nu eigenlijk bezig met een inhaalslag, na jarenlang getreuzel", reageert Steve Easterbrook, hij is biologische ei-producent in Richmond. "Ze hebben eindelijk het licht gezien en erkennen nu dat er behoefte is aan meer speciale eieren." Hij reinigt, sorteert en verhandeld ook bio-eieren voor andere producenten, en merkt dat hij gemiddeld iedere week 30 procent bio-eieren tekort komt.