Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Tien man blijken echt geïnteresseerd'

Mogelijke omschakaars voorzien van technisch advies

Tholen - Ook dit jaar organiseren Wageningen UR Livestock Research en Melkvee Academie in samenwerking met ZLTO weer een aantal activiteiten voor gangbare melkveehouders die kennis willen maken met de bio-melkveehouderij.
 
"We willen een netwerk starten van mensen die zich aan het oriënteren zijn. Van dit voortraject maakte ook de 'Boer on tour' deel uit. Afgelopen dinsdag zijn serieus geïnteresseerden voorzien van technische advies", vertelt Henry Steverink, organisator en begeleider van de dag. Kees Water van Ekopart heeft extra uitleg gegeven over de regels die gelden. Wanneer ben je officieel omgeschakeld? Wat komt daar allemaal bij kijken? Over dit alles heeft hij meer verteld."
 
"Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Adri en Annemieke Nass op de bio-melkveehouderij Kolluks Hofke in Herpen. Zij hebben hun bedrijf zo'n tien jaar geleden omgeschakeld. In totaal blijken tien man echt geïnteresseerd te zijn. Dit is het ook het door ons gewenste aantal, de netwerkgroep moet namelijk niet te groot zijn."



John Heesakkers is één van die geïnteresseerden. Hij runt een regulier melkveebedrijf in de Peel. "We zijn al enige tijd aan het nadenken over hoe het nu verder moet met ons bedrijf. Ik ben al langer geïnteresseerd in bio-landbouw. Zo heb ik een cursus biodiversiteit gedaan waarin ik al meer te weten kwam over biologische landbouw." Dit netwerk biedt voor hem dus een ideale mogelijkheid om informatie over de biologische werkwijze te verkrijgen.

De interesse was er bij hem al langere tijd, maar John dacht dat het erg moeilijk zou zijn. "Wel is het een uitdaging om de stap te maken, al moet je daarbij natuurlijk realistisch zijn. Ook tussen de oren moet een omslag worden gemaakt." John hoorde pas een aantal dagen van tevoren van de bijeenkomst, hij heeft geen spijt dat hij gegaan is: "Deze bijeenkomst was voor mij erg interessant, mijn beeldvorming rondom omschakeling wordt steeds duidelijker."

De volgende bijeenkomst is volgende week. Daarbij wordt voorlichting gegeven over bio-veevoeder en wat daar bij komt kijken. In januari volgt dan een quickscan van Kees Water, dan krijgen de geïnteresseerden een beter beeld van hoe het bedrijf ervoor staat.
 
Voor meer informatie:

Henry Steverink (h.steverink@melkveeacademie.nl)