Burgemeester plant eerste boom bij bio-boerderij in Doorwerth

Burgemeester Jean Paul Gebben plantte zaterdagmorgen de eerste boom bij biologische boerderij Veld en Beek in Doorwerth. Hij deed dat samen met Coen van Beuningen, compagnon van Jan Wierenga, die eigenaar is van de biologische boerderij aan de Fonteinallee in Doorwerth.

Met het verwerven van de boerderij op de Noordberg in Doorwerth heeft Veld en Beek na ruim twaalf jaar eindelijk een vaste plek gevonden. De geplante boom was de eerste van een aantal bomen, zoals zomereiken en tamme kastanjes, die op een deel van het gebied komen dat als natuurgebied ook opengesteld zal worden voor publiek.

Winkel en afhaalpunt

Biologische boerderij Veld en Beek vestigt zich pas volgend jaar in de boerderij, die bovenop de stuwwal ligt, vlakbij de A50. Eerst moet er nog grondig verbouwd worden. Er komt een winkeltje waar biologische producten worden verkocht. Daarnaast komt er een afhaalpunt van zuivel en vlees voor consumenten.

Naast de boerderijgebouwen is er ongeveer 15 hectare grond waarop koeien kunnen grazen en waar verschillende gewassen zullen worden verbouwd. Een gedeelte van het terrein (350 hectare) wordt ingericht als natuurgebied en de bordjes ‘verboden toegang’ zullen dan verdwijnen omdat dit gebied voor iedereen toegankelijk wordt.

Dit wordt gebied van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap. "Het is een geweldig mooie plek, middenin een gebied waar straks blaarkoppen lopen en waar natuur en landbouw samenkomen. We hopen dat veel mensen komen om te zien hoe dat samen gaat", aldus Jan Wierenga. Biologische boerderij Veld en Beek is oorspronkelijk van start gegaan op een tijdelijke locatie op de Boersberg en is vijf jaar geleden verhuisd naar Dronten.

Bron: HoogenLaag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.