Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzetgroei bio-zuivel bij FrieslandCampina door Campina Boerenland

De groeiende afzet van de productreeks Campina Boerenland, waarvoor biologische melk sinds mei van dit jaar de basis vormt, zorgt voor afzetgroei van biologische zuivel bij FrieslandCampina in Nederland. FrieslandCampina verwerkt nu jaarlijks 45 miljoen kilogram melk van haar biologische melkveehouders. In 2012 verwacht FrieslandCampina afzet te hebben voor 60 miljoen kilogram melk van haar biologische melkveehouders.

Voor vrijwel het gehele assortiment Campina Boerenland is de melk sinds mei afkomstig van melkveebedrijven met een biologische bedrijfsvoering. Met Campina Boerenland richt FrieslandCampina zich op consumenten die de voorkeur geven aan zuivel met een authentiek karakter en een rijke, pure smaak. Het EKO-keurmerk staat weliswaar niet prominent op de verpakking, maar het feit dat Campina Boerenland wordt bereid met biologische melk, onderstreept het authentieke karakter en de smaak van Campina Boerenland.


"Dankzij de keuze van Campina Boerenland voor biologisch, is de vraag naar biologische melk gestegen", vertelt Eric Schut, managing director van FrieslandCampina Dagvers. Dit is de werkmaatschappij die verantwoordelijk is voor de activiteiten met dagverse zuivel in Nederland en de activiteiten in biologische zuivel. Een groot aantal supermarkten in Nederland verkoopt Campina Boerenland. Ook in het zogeheten 'out of home kanaal', zoals bedrijfsrestaurants, tank- en treinstations, is Campina Boerenland verkrijgbaar. In de natuurvoedingswinkels, in Nederland een ander belangrijk verkoopkanaal van biologische zuivel, is FrieslandCampina actief met het merk Zuiver Zuivel. "Onze brede distributie is natuurlijk goed voor de verkrijgbaarheid en dus voor de afzet."

Melkveehouders stappen over op biologisch

De groeiende afzet die FrieslandCampina realiseert met biologische zuivel, creëert ruimte voor melkveehouders om over te stappen op de biologische bedrijfsvoering. Schut rekent op een groei van de biologische melkplas: van 45 miljoen kilogram nu naar zo’n 60 miljoen kilogram in 2012. "Momenteel produceren zo'n 130 melkveehouders van FrieslandCampina biologische melk. Dit jaar verwelkomen we acht nieuwe producenten. In 2011 komen daar nog eens negen bedrijven bij."
En ook voor de verdere toekomst blijft er ruimte voor nieuwkomers. Omschakelen vergt zo’n twee jaar. De grootste stap in de overgang naar een biologische bedrijfsvoering is stoppen met het bemesten van grasland met kunstmest.

Herkomst melk inzichtelijk via internet

De sterke verbondenheid tussen het product en de herkomst wordt voor consumenten onderstreept door de mogelijkheid om via internet de herkomst te ontdekken van de melk in Campina Boerenland en Zuiver Zuivel. Door de houdbaarheids- en verpakkingscode in te tikken op de websites www.campina.nl en www.zuiverzuivel.nl, kunnen consumenten achterhalen welke boerderij(en) onder meer melk geleverd heeft die verwerkt is bij de bereiding van het betreffende product. FrieslandCampina is de eerste zuivelonderneming in Nederland die herkomst van zuivelproducten inzichtelijk maakt voor consumenten. De internetapplicatie past in het streven van FrieslandCampina naar verdergaande openheid rond herkomst van zuivel. Ook de persoonlijke verhalen van veel biologische melkveehouders op de betreffende sites van FrieslandCampina passen in het streven naar een transparantere zuivelketen.

Publicatiedatum: