Taiwan roept om strengere regelgeving bio-cosmetica

De consumentenorganisatie van Taiwan heeft er bij het 'Department of Health (DOH)' op aangedrongen dat er een regelgeving moet komen rondom biologische cosmetica-producten of producten waarvan beweert wordt dat deze biologisch zijn.

De organisatie wijst erop dat niet alle bio-cosmeticaproducten gemaakt zijn van 100 procent bio-ingrediënten, dit geldt ook voor geïmporteerde producten. Onlangs heeft de organisatie acht producten onderzocht die voorzien zijn van bio-labels. Hiervan waren er slechts drie als biologisch gecertificeerd door buitenlandse organisaties. Producten met een Eco-label bleken voor 50 procent te bestaan ui bio-ingrediënten, die met een Bio-certificatie voor 95 procent.

De organisatie wijst consumenten erop kritisch te blijven. "Niet alle bio-producten zijn ook daadwerkelijk bio. Daarom hebben dringen wij er bij de DOH op aan om nationale bio-bepalingen op te stellen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.