Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Belki zoekt bio-pluimveehouders

De Belgische pluimveeslachterij Belki in Aalst is dringend op zoek naar biologische pluimveehouders om aan de vraag naar biologisch pluimveevlees te voldoen. Dat zegt directeur Steven Jespers van Belki. De markt voor biologisch pluimveevlees is volgens hem groeiende, en Jespers zoekt daarom meer producenten om aan de retail een continue afzet te garanderen.

Belki biedt biologische pluimveevleesproducenten een gegarandeerde bruto-opbrengst van 1,20 tot 1,60 euro per kilo levend gewicht. De Aalster pluimveeslachterij verwerkt wekelijks 300.000 kippen en heeft een jaaromzet van 50 miljoen euro. Per week worden 15 à 16.000 bio-kippen geslacht, goed voor vijf procent van de totale capaciteit.

Belki werkt samen met veertien biologische pluimveehouders. Jespers ziet volop kansen voor biologisch pluimveevlees, maar waarschuwt omschakelaars wel voor een 'zwaar kostenplaatje'. Een bio-pluimveehouder mag maximaal 4.800 kippen per stal houden, en elke pluimveehouder mag maximaal drie stallen hebben om te voorkomen dat bedrijven te grootschalig worden. En elke kip moet bovendien vier vierkante meter uitloop hebben.

Voor meer informatie: info@belki.be of info@biozoektboer.be

Bron: VILT
Publicatiedatum: