Jaarlijkse groei van 20-30% verwacht

Biologische landbouw in China trotseert smog

De biologische landbouw in China groeit, dit ondanks de aanwezigheid van smog. Lejen Chen, geboren New Yorker met Taiwanese roots, runt in China de bio-boerderij 'Green Cow Farm' in een buitenwijk van Shunyi. Hij houdt goed in de gaten dat de maïs die hij verbouwt geen chemische stoffen absorbeert. Dit is belangrijk omdat het bedrijf zich in de smog van Beijing bevindt.

Hij teelt niet alleen maïs op zijn zes hectare land, er groeien ook in totaal 25 verschillende groenten- en fruitvariëteiten. En hij bezit zes koeien, wat kippen en een paar varkens. De boerderij is snel gegroeid, zes jaar geleden plantte hij zijn eerste bio-zaad aan."Omdat we schone en veilige salade wilden eten, zijn we zelf maar biologische aan de slag gegaan." Hij voorziet inmiddels vijftien gezinnen voor ongeveer 140 euro per maand van bio-groenten.

Groeipotentieel China

Biologisch is echt groeiende in China. Drie jaar geleden kondigde het officiële persagentschap Xinhua al aan dat China één van de tien grootste producenten van bio-voedsel was. In hetzelfde jaar steeg het aandeel van biologische voeding tot ongeveer 20 procent, aldus het agentschap. Vandaag de dag heeft de markt al een volume van vijf miljard yuan.

Deskundigen schatten dat ook de vraag de komende jaren sterk zal stijgen, mogelijk zelfs met een jaarlijks gemiddelde van 20 tot 30 procent.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.