Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Borstel in Achterveldse stal

Derde Groenpasproject afgerond

Na de bakfiets voor tuinderij 'n Groene Kans en de deuren voor de koeling in de winkel is ook het derde Groenpasproject afgerond. In de stal bij melkveebedrijf Schoonderbeek in Achterveld is een borstel geplaatst, bekostigd vanuit uw Groenpas-gelden.

Op boerderij Schoonderbeek werken 45 koeien de hele dag aan de productie van melk van Demeter-kwaliteit. Deze komt via de firma Zuiver Zuivel bij ons in de winkel en bij u thuis op tafel terecht.In de stal van Gerard en Rosa Kok hangt al jaren een 'koeborstel', een grote borstel zoals in de carwash die gaat draaien als de koeien er tegenaan stoten. Ze kunnen zich dan heerlijk aan alle kanten laten schoonborstelen. De borstel die er hing was na een gebruik van vijf jaar aardig versleten en was hard aan vervanging toe, een investering die voor Gerard met de huidige melkprijs niet gering is. Vandaar dat onlangs bij een bezoek op de boerderij het idee ontstond om deze investering te doen met nieuwe Groenpas-gelden die deze maanden beschikbaar komen.

Gerard en Jan Peter hebben de oude borstel eraf geschroefd en de nieuwe opgehangen. Eerst hebben ze de borstel zelf even geprobeerd en daarna was het de beurt aan de koeien. Na even nieuwsgierig kijken en ruiken aan de grote gele borstel, lieten de koeien zich weer lekker verwennen!

Klik hier voor een eerder artikel over het melkveebedrijf van Gerard en Rosa Kok.
Publicatiedatum: