Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Bioligisch vlees wel meer smaak'

Vlaamse professor: 'Weinig smaakverschil tussen bio- en conventionele agf'

Professor Remi De Schrijver is emeritus voedingsleer aan de KU Leuven. Hij gaat in op de vraag of bio-producten meer smaak hebben. "Dat biologische producten meer smaak zouden hebben, hoor je vaak. Zeker wat vlees betreft, denk ik dat die stelling wel steek houdt. En dat heeft dan niets te maken met wat bio-dieren te eten krijgen, maar met hun groeisnelheid die meestal wat trager is. Ze worden minder 'opgefokt', zoals dat dan genoemd wordt. En smaakstoffen - dat is wetenschappelijk aangetoond - komen meer in het vlees terecht naarmate de leeftijd van een dier toeneemt. Maar ook in de conventionele sector heb je bijvoorbeeld kippenkwekers die ervoor kiezen hun dieren ouder te laten worden omdat dat een lekkerder product oplevert."

De professor denkt dat voor fruit en groenten de smaakverschillen tussen bio en conventioneel minder zijn. "Ze worden geoogst in een bepaald rijpingsstadium. Of het om conventioneel of biologisch geteelde gewassen gaat, maakt daarin geen enkel verschil. Het enige wat daar een rol kan spelen is dat je binnen het bio-aanbod misschien vooral seizoensgroenten en -fruit zal vinden en dat die mogelijk meer smaak hebben. Al zie je toch ook binnen de biosector meer een meer de tendens om producten het hele jaar door aan te bieden."

Bron: Goed Gevoel.be

Publicatiedatum: