'Bio-telers worstelen meer dan ooit tevoren'

Wales werkt aan gezamenlijk plan voor biologische tuinbouw

Biologische telers en bedrijven uit Wales komen begin december samen in Machynlleth om een gezamenlijk plan voor de biologische tuinbouw op te stellen. Dit gebeurt in een door Organic Centre Wales (OCW) en de Organic Growers Alliance georganiseerde workshop.

De inhoud is gebaseerd op de markttoetsing van Better Organic Business Links, deze toetsing legde een aantal zeer moeilijke uitdagingen voor biologische telers bloot. "We hebben een aantal opeenvolgende slechte oogstjaren gehad en zijn met een marktdaling geconfronteerd, hierdoor worstelen sommige reeds lang bestaande bio-telers meer dan ooit tevoren", legt Mike Westrip uit, hij is woordvoerder van de Organic Growers Alliance.

De workshop zal zich richten op enkele belangrijke problemen waar telers. groothandelaren, verwerkers en retailers tegen aantreden. Denk aan het betreden van nieuwe markten, samenwerking, stimulatie van de verkoop en het creëren van een nauwere band met gemeenschappen.

"Ironisch genoeg zijn veel van de mensen die vroeger trouwe klant waren bij de bio-teler nu hun eigen groente en fruit aan het telen. Hierdoor daalt de verkoop. Daarom moeten we een nieuwe aanpak vinden", vertelt Tony Little van OCW uit. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.