Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bevatten vaak lood

'Herbruikbare tassen niet altijd goed voor milieu'

Herbruikbare zakken zijn goed voor het milieu, alleszins zo worden ze gepromoot. Maar de veelal synthetische boodschappentassen kunnen ook risico's inhouden. Het debat woedt alvast in New York waar men ontdekte dat veel herbruikbare zakken die onder meer geproduceerd worden in China, ongeoorloofde hoeveelheden lood bevatten.

De herbruikbare en duurzame boodschappentassen worden steeds populairder, ook bij ons. Ze vormen immers een goed alternatief voor de plastieken zakjes die vaak te snel worden weggesmeten na eenmalig gebruik. Recente studies in de Verenigde Staten tonen aan dat sommige duurzame tassen gewoonweg te veel lood bevatten. Het is een bijzonder schadelijke substantie die met het kostbare grondwater in aanraking kan komen eens de tas wordt weggesmeten. Bovendien bestaat het risico dat verf van de zak afbladert en zo in contact komt met voedsel.

Ondanks de onderzoekresltaten blijven de New Yorkers steevast overtuigd van de pluspunten van herbruikbare zakken.
 


Publicatiedatum: