Bij De Nieuwe Band is nu naast de risotto Baldo een nieuwe risotto-rijst verkrijgbaar: Arborio. Net als de andere rijst, is ook deze rijst afkomstig van Riseria de Provera uit Italië.
Risotto-rijst is een typisch Italiaanse rijstsoort die gekenmerkt wordt door een ronde korrel en het vermogen om minimaal drie keer zijn gewicht aan vocht te kunnen absorberen. Elke streek in Italië heeft zijn eigen risotto-specialiteiten De basis van vrijwel elke risottogerecht is gelijk: de risotto-rijst wordt eerst even in olie en/of boter aangebakken tot ze glazig is, dan eventueel afgeblust met wijn, en daarna, door het lepel voor lepel toevoegen van hete bouillon, langzaam gegaard. Tijdens dit proces kunnen nog andere ingrediënten toegevoegd worden en zo kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een romig rijstgerecht die alle smaak van de bouillon en andere ingrediënten in zich heeft opgenomen. De basisbereiding staat op de verpakking beschreven.
De assortimentsuitbreiding is het gevolg van het feit dat de risotto Baldo pas weer in januari verkrijgbaar is. De Nieuwe Band hoopt hiermee een goed alternatief te bieden.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw van Beltane: Biomix Bloemkool Ovenschotel
- 2022-05-17 Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook
- 2022-05-11 Nieuw: Fiordifrutta Granaatappel, Aloë en Hibiscus
- 2022-05-06 "Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"
- 2022-05-03 Binnenkort bij Amanvida: Goldate - biologische dadelproducten uit Dubai
- 2022-04-28 Zeilend vrachtschip Tres Hombres lost bio-cacao in Amsterdam
- 2022-04-26 Uitgekeken op snacks ontwikkelde Marco een biologische bananenreep
- 2022-04-25 Nieuw: Notenmeel van Nice & Nuts
- 2022-04-22 Twee nieuwe repen met 'gezeilde cacao'
- 2022-04-22 Geen kroket, maar Kriket
- 2022-04-20 Nieuw: Lima maïswafels met vegan chocolade
- 2022-04-14 Slim snacken met de nieuwe repen van Smartful
- 2022-04-11 Best New Organic Product: BioToday candybars
- 2022-04-11 Bezoekers van Nieuw Mos proeven Fonio
- 2022-04-06 Rijst- en maiswafels in een nieuw jasje
- 2022-04-05 Nieuw in het chipsschap: De Rit Pea Snacks
- 2022-04-05 Albert Heijn introduceert verpakkingsvrij boodschappen doen
- 2022-04-04 Currypasta van ONOFF nu ook in grootverpakking
- 2022-03-24 Boete voor producent van bio-chocoladepasta voor baby's en peuters
- 2022-03-23 Amandelen van regeneratieve biologische teelt