Arborio-risotto-rijst vult assortiment De Nieuwe Band aan
Risotto-rijst is een typisch Italiaanse rijstsoort die gekenmerkt wordt door een ronde korrel en het vermogen om minimaal drie keer zijn gewicht aan vocht te kunnen absorberen. Elke streek in Italië heeft zijn eigen risotto-specialiteiten De basis van vrijwel elke risottogerecht is gelijk: de risotto-rijst wordt eerst even in olie en/of boter aangebakken tot ze glazig is, dan eventueel afgeblust met wijn, en daarna, door het lepel voor lepel toevoegen van hete bouillon, langzaam gegaard. Tijdens dit proces kunnen nog andere ingrediënten toegevoegd worden en zo kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een romig rijstgerecht die alle smaak van de bouillon en andere ingrediënten in zich heeft opgenomen. De basisbereiding staat op de verpakking beschreven.
De assortimentsuitbreiding is het gevolg van het feit dat de risotto Baldo pas weer in januari verkrijgbaar is. De Nieuwe Band hoopt hiermee een goed alternatief te bieden.