Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arborio-risotto-rijst vult assortiment De Nieuwe Band aan

Bij De Nieuwe Band is nu naast de risotto Baldo een nieuwe risotto-rijst verkrijgbaar: Arborio. Net als de andere rijst, is ook deze rijst afkomstig van Riseria de Provera uit Italië.

Risotto-rijst is een typisch Italiaanse rijstsoort die gekenmerkt wordt door een ronde korrel en het vermogen om minimaal drie keer zijn gewicht aan vocht te kunnen absorberen. Elke streek in Italië heeft zijn eigen risotto-specialiteiten De basis van vrijwel elke risottogerecht is gelijk: de risotto-rijst wordt eerst even in olie en/of boter aangebakken tot ze glazig is, dan eventueel afgeblust met wijn, en daarna, door het lepel voor lepel toevoegen van hete bouillon, langzaam gegaard. Tijdens dit proces kunnen nog andere ingrediënten toegevoegd worden en zo kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een romig rijstgerecht die alle smaak van de bouillon en andere ingrediënten in zich heeft opgenomen. De basisbereiding staat op de verpakking beschreven.

De assortimentsuitbreiding is het gevolg van het feit dat de risotto Baldo pas weer in januari verkrijgbaar is. De Nieuwe Band hoopt hiermee een goed alternatief te bieden.

Publicatiedatum: