Arborio-risotto-rijst vult assortiment De Nieuwe Band aan
Risotto-rijst is een typisch Italiaanse rijstsoort die gekenmerkt wordt door een ronde korrel en het vermogen om minimaal drie keer zijn gewicht aan vocht te kunnen absorberen. Elke streek in Italië heeft zijn eigen risotto-specialiteiten De basis van vrijwel elke risottogerecht is gelijk: de risotto-rijst wordt eerst even in olie en/of boter aangebakken tot ze glazig is, dan eventueel afgeblust met wijn, en daarna, door het lepel voor lepel toevoegen van hete bouillon, langzaam gegaard. Tijdens dit proces kunnen nog andere ingrediënten toegevoegd worden en zo kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een romig rijstgerecht die alle smaak van de bouillon en andere ingrediënten in zich heeft opgenomen. De basisbereiding staat op de verpakking beschreven.
De assortimentsuitbreiding is het gevolg van het feit dat de risotto Baldo pas weer in januari verkrijgbaar is. De Nieuwe Band hoopt hiermee een goed alternatief te bieden.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Nieuw: hagelslag voor in het zelftapsysteem
- 2023-03-29 Fairtrade bio-chocolademerk in nieuw jasje en nu ook Praliné blocs
- 2023-03-24 "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"
- 2023-03-01 Waarom scoren biologische producten vaak slecht in producttesten?
- 2023-03-01 Nederlands vlaggetje maakt oorsprong van sojabonen nog duidelijker
- 2023-02-21 Belgische webshop Pit&Pit breidt uit en biedt gezonde voeding aan in heel België en Frankrijk
- 2023-02-17 Spelt van Nederlandse bodem: meer lokaal, meer vruchtwisseling
- 2023-02-15 Nieuwe reeks paaseitjes in verschillende smaken
- 2023-02-13 Nieuwe chips van lokaal geteelde zoete aardappelen
- 2023-02-07 "Onze nieuwe kokosvlokken zijn een perfect knapperig glutenvrij ontbijtgraan"
- 2023-02-07 "Verrassende smaakcombinaties en nieuwe chocoladerecepturen te zien en te proeven"
- 2023-02-03 Dankzij koekjes 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht
- 2023-02-02 Nieuwe melkchocolade-alternatieven zonder de traditionele melkvervanger
- 2023-01-31 De keuze is gevallen op de 'Flips'