Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Materialen worden zelf geteeld

Australisch Plantic is revolutionair bio-plastic

Het Australische bedrijf 'Plantic Technologies' heeft vanuit het kantoor in Altona een revolutionaire groene verpakking gelanceerd. Deze kerst zal de gehele Zwitserse chocolade-lijn van de Britse retailer Marks&Spencer verpakt worden in deze biologische afbreekbare plastic trays.

Het bioplastic is gemaakt van zetmeel en is niet alleen 100 procent composteerbaar, maar lost ook volledig op in stromend water.

Andere bioplastic-bedrijven combineren biologisch afbreekbare materialen met polymeren. Deze polymeren zijn ontwikkeld in raffinaderijen. Het polymer van Plantic, evenals de grondstof, worden in een veld geteeld. Het plastic is breed toepasbaar en levert kostenvoordelen op, evenals voordelen voor het milieu en de duurzaamheid.

Het in 2003 opgerichte bedrijf heeft inmiddels verkoopkantoren in de Duitsland, de VS en Groot-Brittanniƫ. Er zijn ongeveer vijftig mensen in dienst.

"Dit is een fantastische stap voorwaarts voor de verpakking van levensmiddelen. We willen de klanten met het gebruik van Plantic laten zien dat we echt verantwoordelijk zijn", vertelt Helen Roberts van Marks&Spencer.