Nieuw in het sierteeltassortiment van Van der Windt Verpakking is een biodegradable en composteerbare tulpenhoes. Met die introductie speelt de verpakkingsleverancier uit Honselersdijk in op de toenemende belangstelling voor verpakkingen van hernieuwbare grondstoffen. Zowel de hoes als de inkt zijn van composteerbaar materiaal gemaakt. De hoes kan daardoor samen met de afgesneden tulpensteeltjes in de GFT-bak.

De biodegradable en composteerbare tulpenhoes is gemaakt van polymelkzuur, een grondstof die wordt gewonnen uit maïs. Het materiaal leent zich onder meer ook voor het insealen van tijdschriften en bekers voor koude en warme dranken. De tulpenhoes heeft als merknaam 'Feel the nature' meegekregen.In principe is het materiaal geschikt voor alle soorten bloemen, maar Van der Windt Verpakking heeft gekozen om te starten met de tulp. "De tulp is een bloem die qua associatie heel goed past bij het concept", zegt productontwikkelaar Huib Burggraaf. "Iedereen denkt bij tulpen al heel snel aan de beelden van tulpenvelden. De link met natuurlijke grondstoffen is dus niet ver weg. Dat geeft de combinatie meerwaarde."

Voor Van der Windt Verpakking is de sierteelt een van de belangrijkste branches. De hoes wordt geheel in eigen huis geproduceerd. Ook de inkt die wordt gebruikt voor de opdruk is van een composteerbare soort. Het is daardoor geen probleem meer om hoes met het afsnijdsel van de tulpen in de GFT-bak te gooien. De 'Feel the nature' tulpenhoes is uit voorraad leverbaar.