Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Overleg gehad bij EU-commissie'

BD-boeren mogelijk betrokken bij proef maagbolussen

Tholen - BD-boeren Thom de Groot en Henk Brandsma zijn vorige week donderdag op bezoek geweest bij de EU-commissie in Brussel. "We hebben daar een prettig gesprek gehad met de ambtenaren, ze dachten goed met ons mee."De BD-boeren worden momenteel 20 procent gekort op de GLB-toeslagrechten en op het agrarisch natuurbeheer (SAN). "Dit omdat wij niet zouden voldoen aan de Europese verordening van de identificatie en registratie.""Op dit moment werken we met een alternatief systeem welke is goedgekeurd door de Nederlandse overheid en in een protocol is vastgelegd. Dit is een diervriendelijk systeem waarbij een digitale foto van het dier wordt genomen van beide zijden. Deze wordt opgeslagen in de computer. Vervolgens wordt er een haarmonster genomen voor DNA en dit wordt opgeslagen in een databank. De AID controleert dan of alles klopt, de kosten hiervan zijn voor de gewetensbezwaarden gemiddeld 500 Euro."


De mannen in het gebouw van de Europese commissie

"De EU commissie wil bekijken of deze groep boeren aan een Deense proef kunnen meedoen van maagbolussen. De gegevens kunnen met een scanner worden afgelezen. Dit is dus een diervriendelijk systeem en het zou dus een goed alternatief voor ons zijn."

Voor meer informatie: www.koeienzonderoormerken.nl. Hier kunt u zich ook registreren als steunbetuiger.