Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kruiden, specerijen en natuurlijke extracten Cook bij De Nieuwe Band

Cook, een complete lijn kruiden, specerijen en natuurlijke extracten is vanaf nu verkrijgbaar bij De Nieuwe Band. Cook is een zeer complete lijn van keukenkruiden en specerijen in potjes, van het Franse bedrijf Arcadie. Behalve kruiden, zijn er van hetzelfde merk ook een lijn aromatische extracten, gearomatiseerde suikers en een serie thee. Vijf van deze theeën zijn zelfs Demeter én Fair trade (Bio equitable) gecertificeerd.

Arcadie

Het Franse bedrijf Arcadie is gesitueerd in de Provence, aan de voet van het Cévennes-gebergte. Dit bedrijf houdt zich al twintig jaar bezig met het verwerken van kruiden en specerijen, die ze importeren uit alle windstreken. In hun bedrijfsvisie hebben ze het onderhouden van duurzame handelsbetrekkingen hoog in het vaandel staan. Een aantal van hun producten dragen dan ook het 'Bio Equitable' keurmerk. In
Frankrijk liggen hun producten in meer dan 2500 reformwinkels en leveren ze ook rechtstreeks aan onder andere bakkerijen, slagers en biologische restaurants.


Petflesjes

De kruiden, specerijen en extracten van Cook zitten in potjes van PET-materiaal en niet in glas. Waarom PET? Arcadie voert de volgende argumenten aan: het productie-proces van petflesjes is duurzamer dan dat van glazen potjes, PET is recyclebaar materiaal en veel lichter dan glas, en dus goedkoper en energiezuiniger wat betreft vervoer. Nog een voordeel is dat er meer inhoud in een potje van PET-materiaal past dan in een glazen potje. Alle etiketten zijn tweetalig (Nederlands-Frans). Op verzoek kan De Nieuwe Band ook een houten display aanleveren.

Neem voor informatie contact op met de afdeling verkoop: 0594-645300
Publicatiedatum: