Öko-Test: lippenbalsems natuurlijke cosmetica-merken scoren goed

Het Duitse Öko-Test heeft 24 lippenbalsems getest. Lippenbalsem is rond deze tijd van het jaar niet uit de handtassen weg te slaan. Slechts acht van hem hebben een score van 'zeer goed' behaald. Acht anderen bevatten twijfelachtige ingrediënten en scoorden 'slecht' tot 'zeer slecht'.

Volgens Öko-Test zijn de lippenbalsems die natuurlijke ingrediënten, zoals ricinusolie, jojoba- en olijfolie bevatten het beste. Dit zijn stoffen die de huid goed verzorgen. De lipverzorgingsproducten die als 'zeer goed' beoordeeld zijn, bevatten ook een stoffen die de huid kunnen gaan irriteren, of allergische reacties kunnen veroorzaken.

Er zijn balsems van minder dan 1 euro tot wel 15 euro getest. Alle geteste natuurlijke cosmetica-merken kregen de hoogste waardering. Ook een goedkope balsem van de Schlecker kreeg een goede beoordeling. Dit betrof de Rilanja Lip Care Maracuja van 0,99 euro.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.